Szűrések 2021-06-08T15:14:20+02:00

SZŰRÉSEK

ProsztataKommandó

A “ProsztataKommandót” 2016 második felében indítottuk útjára, melynek lényege, hogy különféle egészségnapokon, rendezvényeken és eseményeken meghívásra, egészségügyi szakvizsgával rendelkező személyzetet biztosítunk, akik a megadott helyszínen és napon PSA-szűrést, tájékoztatást végeznek.

Miként zajlik a PSA szűrés?

A MentsManust csapata a Semmelweis Egyetem segítségével összeállított egy egészségügyi stábot, amely szakszerűen végez PSA-mérést és ad felvilágosítást a férfiak számára a szűrővizsgálatok fontosságáról.

A PSA-szűrés során nővéreink előadást tartanak a prosztatarák kialakulásának veszélyeiről, valamint az egészséges életvitel fontosságáról. A PSA (prosztata specifikus antigén) egy olyan fehérje, amely kizárólag a prosztatában termelődik. A PSA-érték vérből történő meghatározása segítséget nyújthat a prosztatarák diagnózisának megállapításában. A prosztata megbetegedéseinél a PSA-szint a normál érték többszöröse is lehet.

A szűrés menete:

A szűrés során az ujjbegyből 2-3 csepp vér formájában nyert PSA-t vizsgáljuk, ami előzetes eredményt ad. Az eredmény ezután hozzávetőlegesen 15 perc elteltével kimutatható, amelyet a pácienssel négyszemközt elemzünk. A PSA-mérés tehát nem egyenlő a diagnózis megállapításával, azonban annak nagyon fontos előlépcsője. Amennyiben szükséges és igény van rá, segítünk a további orvosi lépésekben is. A PSA-vizsgálat nem igényel egyéb fizikai (pl. tapintásos) vizsgálatot.

Szűréseink

A szűrés

A szűrés

Időpont:
2022. feb. 26.

A PSA-szűrés lépései:

1.) A vizsgálat körülbelül 10-15 percet vesz igénybe

2. ) Az eredményre 15 percet kell várni

3.) Konzultáció a nővérrel